LAQV REQUIMTE

(Chemical) Bonding is what makes life possible

Ricardo Rodrigues Ferreira

Back

Research group
Food Quality and Technology

Position
"BI" or other fellowships

Ricardo Rodrigues Ferreira concluiu o Mestrado integrado em Ciências Farmacêuticas em 2018 pela Faculdade de Farmácia da Universidade do Porto (FFUP) com média de 16. É bolseiro de investigação no LAQV/REQUIMTE exercendo trabalhos na FFUP. Tem de momento 6 artigos publicados em revistas especializadas. Realizou até ao momento 5 comunicações em congressos - 1 internacional e 4 nacionais. Recebeu 1 prémio de melhor poster num congresso nacional. Participa como Bolseiro de Investigação em 2 projetos.

Representative Publications

Gas chromatography–mass spectrometry analysis of nine bisphenols in canned meat products and human risk estimation
10.1016/j.foodres.2020.109293
New formulation for producing salmon pâté with reduced sodium content
10.1016/j.fct.2020.111546
Concentrations of nine bisphenol analogues in food purchased from Catalonia (Spain): Comparison of canned and non-canned foodstuffs
10.1016/j.fct.2019.110992
Novel analytical approach to assess the profile of volatile phenols in Portuguese red wines
10.1111/ajgw.12421